Novosti

 

PLAVNICA VOL 5 - Veliko okupljanje ljubitelja automobilizma i motociklizma

09.05.2016

Peto, već sada i tradicionalno veliko okupljanje auto-moto ljubitelja pod nazivom "PLAVNICA VOL 5", iz godine u godinu prijavljuje sve veći broj automobila ispred kompleksa Plavnica. Na skupu je bilo preko 250 izloženih atraktivnih modela: old timera, sportski/super sportskih automobila, unikatnih i tuning automobila kao i veliki broj motocikala, koji su prije svega  bili veoma zanimljivi, modifikovani i različiti od uobičajenih automobila koja se svakodnevno srijeću.

 

Kompletan skup podražala je INA CRNA GORA koje je ovakvo okupljanje vidjela kao odičnu priliku da još jednom pokaže koliko podržava automobilizam.

 

"Prirodna je povezanost INA-e i automobilizma, auto sporta i ljubitelja automobila. Mi volimo reći da na našem matičnom tržištu dostavljamo dokazano najbolja goriva i maziva, a to isto pokušavamo napraviti i u Crnoj Gori, te smo smatrali da bi jedan ovakav događaj koji okuplja veliki broj ljubitelja automobila pravo mjesto da se mi danas ovdje pojavimo“, kazao je Zoran Obradović, izvršni direktor INA Crna Gora i dodao „izuzetno smo zadovoljni skupom, odaziv publike je jako velik što nam je drago i drago nam je da u Crnoj Gori postoji jako veliki broj entuzijasta koji vole automobilizam i koji su došli da isprate ovakav događaj. A posebno nam je drago što je danas sa nama i Željko Bato Banićević, jedan od najtrofejnijih regionalnih trkača koji je od '86 partner sa INA-om i ponovo se vratio u naše boje. Ljubitelji automobila će sigurno biti zadovoljni što vide ovakvu legendu danas na Plavnici.

 

Prema riječima Željka Bata Banićevića automobilizam u Crnoj Gori ide uzlaznom putanjom što dokazuje veliki broj takmičenja koja se organizuju u posljednje vrijeme. „Iz takmičenja koja se organizuju u Crnoj Gori, ali i u regionu, nastaje veliki broj novih automobilista koji sa sobom povlače i brojnu publiku, a uz pomoć sponzora kao što je INA Crna Gora, ovaj sport ponovo dobija značajno mjesto koje je nekad imalo“, ocijenio je Banićević.

 

Okupljeni na Plavnici danas su imali priliku i da odaberu „najlajkovaniji“ automobil. Apsolutnu pobjedu odnio je VW Polo GTI Ljubiše Rešetara koji dobio i prigodnu nagradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povratak na novosti