O nama

 

INA-CRNA GORA d.o.o Podgorica je društvo sa ograničenom odgovornošću u 100% vlasništvu INA d.d Zagreb, osnovana 09.februara 2000. godine u Kotoru, sa sjedištem u Kotoru do 2007. godine, od kada se nalazi na adresi Podgorica, ul. Jovana Popovića Lipovca br. 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

HISTORIJAT

INA-CRNA GORA je počela distribuciju i prodaju propan-butan plina u bocama na tržištu Crne Gore odmah polovinom 2000. godine, a krajem iste distribuciju i prodaju INA Maziva. Početkom 2003. godine INA Crna Gora je počela prodaju goriva u veleprodaji. Djelatnost INA-CRNA GORA je pretežno veleprodaja svih roba iz proizvodnje INA d.d. a tek manji dio kroz vlastitu maloprodaju (propan-butan plin u bocama, autoplin, maziva i robu široke potrošnje). Godine 2005. INA-CRNA GORA razvija prodaju propan-butan plina u malim rezervoarima i s time kompletan logistički lanac snadbijevanja sa rentiranjem opreme za propan-butan plin. Polovinom 2008 god. INA-CRNA GORA počinje graditi prvu modernu INA benzinsku stanicu u Crnoj Gori ( Tivat ) i plinski distributivni centar i punionicu boca sa skladištem i pratećim sadržajima (Tivat). Izgrađena investicija uspješno radi od marta 2009 god.

 

 

Danas INA-CRNA GORA ima 35 zaposlenih, i pokriva u prodaji propan-butan-a 45 % tržišta Crne Gore, maziva 18 % tržišta i goriva 6%. Kompanija se tretira kao veliki poreski obveznik u Crnoj Gori. Inače spada u red srednje velikih kompanija za crnogorske prilike.

 

 

VIZIJA

Biti uvažavan i poželjan poslovni partner, poznat po izvrsnosti proizvoda i usluge INA imidža, poštenog odnosa prema kupcima, partnerima i zaposlenima.

 

 

MISIJA

Integrisana u vertikalu INA Grupe odgovorna je za unapređenje poslovanja i plasmana INA proizvoda u Crnoj Gori, kao i za razvoj prodajne mreže u Crnoj Gori. Pri tom uvažavati zajednicu ( državu Crnu Goru ) u kojoj djeluje poštujući kulturne, vjerske i ostale posebnosti same zajednice. Od posebnog je interesa edukacija i razvoj sposobnosti domicilnih kadrova i temeljenje stabilnosti na njihovom djelovanju i razvoju.

 

 

 

UPRAVLJAČKA STRUKTURA:

 

Izvršni direktor

Zoran Obradović